Blog de campanya del Compromís per Cerdanyola per a les eleccions municipals de 2015

Compromís vol canviar el model assistencial dels Serveis Socials

El Compromís per Cerdanyola ha presentat els principals eixos del seus programa electoral pel que fa referència a les polítiques socials que pensen tirar endavant si governen a la ciutat. Es tracta de les propostes recollides i treballades en un taller que va abordar els àmbits de serveis socials municipals, habitatge i cohesió i seguretat ciutadana.

image

La número 13 de la llista del Compromís, Sira Font, explica que “la situació de crisi en la que estem instal•lats obliga a un canvi de model del serveis socials municipals”. Font parla de la necessitat de “crear una oficina de prestacions per centralitzar els tràmits d’accés a ajuts, alliberant de la feina més burocràtica als treballadrs de l’àrea social, que es podran dedicar a tasques més d’acollida i acompanyament dels usuaris del servei”.

Gemma Jaumandreu, número 7 de la candidatura, creu que “s’ha de superar la lògica assistencialista dels serveis municipals i començar a promoure polítiques que facilitin l’apoderament de la gent. Es per això que més enllà de les mesures pal•liatives, necessàries en casos urgents, es durà a terme tot un pla de programes d’ocupació o de remunicipalització de serveis”.

El Compromís vol crear meses de treball intersectorials en les que es treballi per trobar solucions a la gran diversitat de problemes que crea la crisi, implicant tant a administracions com a entitats i ciutadania, analitzant i planificant amb rigor per arribar a tot arreu.

La número 9 de la candidatura del Compromís,Concep Miró, exposava que “cal la creació d’un consell de participació ciutadana on tractar la qüestió de la seguretat ciutadana i la cohesió social, entesos com a conceptes que van plegats, superant la idea de seguretat ciutadana associada a sancions i repressió. Es tractaria d’establir unes regles de convivència pactades entre tothom i no imposades a cop de decret., gaudint de seguretat com a primer pas cap a la justícia social”.

El Compromís planteja remunicipalitzar els serveis de l’àmbit social en mans d’empreses privades com Clece que, consideren, “tenen als seus treballadors en unes condicions més que discutibles”. També volen revisar i estendre els convenis amb entitats solidàries, vinculades al voluntariat, per reforçar-les i crear xarxa entre elles i l’administració.

Font: www.cerdanyola.info

Compromís per Cerdanyola

www.compromispercerdanyola.cat
contacte@compromispercerdanyola.cat